Carti

RELATIILE SINTACTICE IN PREDAREA LIMBII ROMANE LA GIMNAZIU SI LICEU (de Mitric Danuta)
MANUALUL CALITATII EDUCATIEI -uz intern (de Mitric Danuta si Ovidiu Balabasciuc)
REGASIREA (de Mariana Cuntan)
MANAGEMENTUL SI MANAGERUL CLASEI DE ELEVI  (de Dana-Mihaela Buburuzan)
ANINAS (de Anamaria Aluculesei)
O carte in care adolescenta este la ea acasa. Frumusetea acestei varste este pe deplin prezenta in paginile acestei carti.


CAMARAZII şi alte povestiri (de Gheorghe C. Patza)
SIC COGITO! (Ionela Roxana Achiricesei -coordonator) -20 de lei
TEHNOLOGII DE OBTINERE A TESATURILOR. CONTINUITATE SI MODERNISM (autor: Ileana Romanescu)
TOLBA CU POVESTI (autor: Claudia Groza)
SCURTA INTRODUCERE IN GANDIREA ROMANEASCA (autor: Dragos Hutuleac)

Probabilitatea ca autenticitatea sufletului românesc să se păstreze la această cumpănă dintre milenii, este destul de redusă. Procesul de globalizare ne-a luat pe nepregătite. Nu putem îmbrăţişa alte culturi fără ca, în primul rând, să fi determinat potenţialul propriei noastre spiritualităţi (…)Din păcate, societatea românească este imunăla valorile sale tradiţionale. Ne ferim de contactul cu adevăratele noastre rădăcini, le desconsiderăm şi privim în trecut cu mânie, de parcă el ar fi vinovat de neputinţa noastră actuală. În schimb, ne închinăm la aceiaşi idoli ca americanii, germanii, francezii, italienii, ş.a.m.d., ignorând cu desăvârşire lumea satului românesc. „Ţăran” a devenit un termen de ocară ce loveşte în intimitatea neamului nostru cu acelaşi dispreţ pe care îl încercăm în faţa unei lăzi cu gunoi. Pentru un tânăr român din 2011, a fi etichetat ca fiind ţăran e mai grav decât o boală incurabilă.Inconştient, ne îndepărtăm astfel de noi înşine şi clădim lumea în care vrem sătrăim pe temeiuri străine de adevăratul nostru fond spiritual care, fie căvrem, fie că nu, se află în lumea uitată a satului românesc. Iar gânditorii din paginile acestei cărţi, nu fac decât să confirme acest lucru…
Colegiul Militar Liceal "Stefan cel Mare" -Campulung Moldovenesc: ADOLESCENTA IN PASI DE CADENTA -coordonatori Ionel Orhean si Ioana Alina Bindiu

Vrem să spunem că această carte nu este un copy-paste de pe internet, ci este rodul muncii elevilor din toți anii de studiu și a domnilor comandanți de companie. De îndată ce terminați cu prefața veți observa că articolele sunt oglinda elevilor. Fiecare elev are stilul lui, definit de concepțiile fiecărui an de studiu. Pentru noi, toti, acest liceu este un lucru inedit, este gazda noastră timp de 4 ani, prietenul nostru la nevoi, viitorul nostru... Acum cu ocazia zilei sale vrem să-i multumim, măcar cu acest mic omagiu adus istoriei, prezentului și cu siguranță și viitorului acestui colegiu. Parerile absolvenților și elevilor liceului sper să redea o imagine cât mai clară asupra liceului și a vieții în cadrul acestuia.
(Autorii)
Cristina Bindiu: "METODE SI PROCEDEE UTILIZATE IN PREDAREA LA GIMNAZIU A TRASATURILOR FORMALE, A VALORILOR SEMANTICE SI STILISTICE ELE VERBULUI";  pret:20 de lei

Această lucrare îşi propune, pe lângă evidenţierea aspectelor noi consemnate de DOOM2 şi Gramatica limbii române editată sub patronajul Academiei române să urmărească felul în care este abordat verbul în diferite manuale, punct...ele comune şi diferenţele dintre programa din 2003 şi cele revizuite din 2008, respectiv 2009, şi să propună, după o analiză a tendinţelor din didactica specialităţii, câteva soluţii metodice, într-o încercare de a reconcilia tradiţionalul şi modernul.
Din cuprins:
• Tradiţional vs modern în predarea noţiunilor de limbă română
• Verbul – trăsături formale ( Structura morfematică a verbului, Categorii gramaticale ale verbului)
• Elemente de semantică a verbului
• Valori stilistice ale verbului
• Locuţiunile verbale